Dynobend met buigmachines naar EMO 2011

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Buigmachinefabrikant Dynobend presenteert op de EMO 2011 in Hannover drie machines, te weten de Combibuigmachine Elite 40, de Pijpeindbewerkingsmachine DP en een tafelmodel buigmachine, type TM01.

Dynobend signaleert snelle ontwikkelingen in de wereld van buigmachines. Pas 25 jaar terug verkocht het Haaksberger producent de eerste CNC gestuurde doornbuigmachine en nu presenteren ze een heel scala moderne buigmachines. De ontwikkelingen hebben elkaar in een sneltreinvaart opgevolgd hetgeen vooral mogelijk werd gemaakt door intensieve samenwerking met de markt. De synergie tussen gebruiker en producent, waarbij onderling heel veel vertrouwen is gegeven, heeft geleid tot vele uitgekiende oplossingen, constateert Dynobend.

Revolutionair concept

Nadat men aanvankelijk nogal sceptisch stond tegenover het revolutionaire buigconcept, zijn de Dynobend machines tegenwoordig alom gewaardeerde machines die technisch betrouwbaar en tot heel veel in staat zijn. Steeds vaker blijken de voordelen van het horizontaal gedeelde gereedschap. Door veel vrije ruimte rondom de buigkop, maar ook door de vele mogelijkheden voor uitbreiding ten gunste van een voortreffelijke buigkwaliteit.


Ook worden de Dyonbend machines regelmatig toegepast in complete buigcellen, waar ze dan manloos werken. Dus met aan- en afvoersystemen, robots, eindbewerkingsmachines, afkortunits, enz. Veelal speelt Dynobend hierbij een leidende rol in de uitontwikkeling van een totale productie eenheid.

Het leveringsprogramma van Dynobend bestaat uit de volgende machines:

  • Een complete lijn doornbuigmachines met een capaciteit tot 220 mm.
  • De lijn combi buigmachines tot 90 mm.
  • De geavanceerde Elite combibuigmachine, waarmee haast onmogelijke buigingen mogelijk worden.
  • De DP pijpeindbewerkingsmachines, voor het eindvormen van buizen. Door innovatief denken staat daar een weergaloze productiemachine.
  • Een lijn tafelmodel buigmachines, vooral voor het buigen van strip, vol materiaal en dikwandige buizen. Volledig elektrisch uitgevoerd, mede daardoor zeer betrouwbaar.
  • De serie vrije- vorm buigmachines, welke veelal op maat worden uitgewerkt.
  • De zeer robuust uitgevoerde profielbuigmachines, ook wel toogbank genoemd, ook deze krachtpatsers hebben hun positie in de markt hebben zekergesteld.

Dynobend staat op de EMO 2011 in Hannover in hal 15, stand E29.