Medite Europe bereikt grens van 11 miljoen m3 verkocht plaatmateriaal

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

MDF-producent Medite Europe, onderdeel van het Ierse Coillte Panel Products, bereikte onlangs een mijlpaal door de grens van 11 miljoen m3 verkocht MDF-plaatmateriaal te bereiken.

Medite heeft sinds de lancering in 1983 meer dan 7 miljoen m3 MDF-plaatmateriaal geproduceerd in het Ierse Clonmel. SmartPly Europe, de tweede plaatmaterialenproducent binnen Coillte Panel Products, heeft sinds de introductie van OSB in 1996 meer dan 4 miljoen m3 van dit Oriented Strand Board geproduceerd.

Export

De in totaal 11 miljoen m3 plaatmateriaal, geproduceerd in Ierland uit hout dat afkomstig is uit de Ierse bossen, vertegenwoordigt een waarde van circa 2,5 miljard euro. Ongeveer 90 procent van het geproduceerde houten plaatmateriaal is geëxporteerd naar Europa en andere werelddelen.

Marketing

Coillte is blij met deze prestatie, want dit hoge exportcijfer draagt bij aan het succes van Ierland. De afgelopen jaren hebben de internationaal gerichte marketingcampagnes voor beide merken diverse prijzen in de wacht gesleept. Een hoge kwaliteit, duurzaamheid, leverbetrouwbaarheid, innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap zijn in deze essentieel. De bereikte mijlpalen in de afzet geven aan dat de afnemers gecharmeerd zijn van deze kwalificaties in zowel Medite MDF als SmartPly OSB.

SmartPly Europe

SmartPly Europe, gevestigd in Waterford, is overigens een van de tien Ierse bedrijven die is uitverkoren om Ierland te vertegenwoordigen op de European Business Awards 2011, gesponsord door HSBC. Uit ongeveer vijftienduizend Europese bedrijven selecteerde een onafhankelijke jury de tien beste bedrijven in Ierland, die ondanks de slechte economische situatie een groei hadden weten te realiseren.