Piet Mosterd 40 jaar AWL-Techniek

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Piet Mosterd vierde onlangs zijn veertigjarig dienstverband bij AWL-Techniek. Als verrassing werd Mosterd op deze feestdag met een helikopter opgehaald.

Mosterd begon zijn carrière bij AWL in 1971 als werkvoorbereider. In de loop der jaren klom hij op naar bedrijfsleider, technisch adviseur, technisch directeur en sinds 1993 is hij de algemeen directeur. ‘Deze 40 jaar zijn voorbij gevlogen en alle dagen brachten wel wat nieuws. Want machines bouwen, dat echt teamwork is, is alles behalve eentonig. Als je alle ontwikkelingen van de afgelopen 40 jaar op een rijtje zet, dan heeft AWL een complete metamorfose ondergaan in alle aspecten van dit mooie vakgebied’, vertelt Mosterd.

Nevenfuncties

Mosterd heeft naast zijn bedrijfsmatige functie ook een aantal neven functies waar hij vol passie mee bezig is. Voorop staat hierbij het onderwijs. Al jaren zet hij zich in voor techniek en onderwijs. Platform Techniek Noordwest Veluwe, waar Mosterd bestuursvoorzitter van is, heeft zichzelf tot doel gesteld techniek weer ‘leuk’ te maken en biedt samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt. De opleiding Mechatronica aan het ROC Landstede te Harderwijk is mede
dankzij de inspanningen van Mosterd een groot succes.


Daarnaast is Mosterd ook actief als bestuursvoorzitter van Veluwe Portaal, een organisatie die zich bezighoudt met arbeidsmobiliteit en de uitwisseling van personeel.

Mooiste moet nog komen

Alhoewel Mosterd er 40 dienstjaren heeft opzitten en inmiddels ook de 60 is gepasseerd denkt hij nog niet aan stoppen. ‘Het mooiste moet nog komen. Er zit nog zoveel innovatie en ontwikkeling in AWL-Techniek. Dat vind ik meer dan de moeite waard om nog mee te maken.’