Fundeon Relatiedag 2011: verbinding, inspiratie en motivatie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Met een forumdiscussie, een inspirerende bijdrage van trendwatcher Adjiedj Bakas en het uitreiken van de Onderwijsprijzen Bouw & Infra wil Fundeon op haar Relatiedag werkgevers en opleiders met elkaar verbinden. De Fundeon Relatiedag vindt plaats op 29 september in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht.

Werkgevers, leermeesters en opleiders leiden met elkaar de vakmensen op voor de bouw- en infrasector. Via interviews, films en discussies laat Fundeon op de Relatiedag zien wat er leeft in het beroepsonderwijs én in de bouw- en infrasector.

Kijkend naar de ontwikkelingen in de samenleving geeft trendwatcher Adjiedj Bakas aan waar volgens hem de kansen liggen voor opleiders en werkgevers in de bouw- en infrasector. Daarnaast gaan, onder leiding van presentator Harm Edens, opleiders en werkgevers de discussie met elkaar aan over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in het beroepsonderwijs.

Onderwijsprijzen

Op de Relatiedag staan de bedrijven en de leermeesters centraal die bewijzen dat opleiding en ontwikkeling van medewerkers een continu proces is. Verspreid over de dag reikt Fundeon de Onderwijsprijzen Bouw & Infra 2011 uit. Twaalf bedrijven zijn nog in de race om Beste Leerbedrijf Bouw & Infra 2011 te worden. Tevens maakt Fundeon op de Relatiedag bekend aan wie de jury de prijzen voor Beste Leermeester Bouw & Infra en voor Beste Leerlingbouwplaats toekent.

Nieuwe voorlichtingslijn

De nieuwe voorlichtingslijn van Fundeon maakt de bouw- en infrasector spannender. Met prikkelende beelden en kreten sluit de voorlichtingslijn aan bij de belevingswereld van jongeren in de bovenbouw van het vmbo. Met name opleidingsbedrijven en roc’s kunnen met de posters, flyers en website, jongeren werven voor beroepsopleidingen in de bouw en infra.

In totaal bestaat de voorlichtingslijn uit vier posters en dertien flyers. Met kreten als ‘zoek het hogerop’, ‘houd je voeten droog’ en ‘voeg iets toe’ moeten deze posters de jongeren verleiden om een bezoek te brengen aan de website www.fundeon.nl/beroepen. Om dat extra gemakkelijk te maken staat op elke poster en flyer een qr-code, die rechtstreeks linkt naar deze website.