Bemet pleit op TIV voor automatiseringsproces bij één leverancier

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op TIV Hardenberg laat Bemet International, softwareleverancier voor de maakindustrie, in stand 248 bezoekers ervaren hoe voordelig het kan zijn voor maakbedrijven om hun complete automatiseringsproces bij één leverancier onder te brengen.

Ook kunnen bezoekers van TIV kennismaken met de nieuwste functionaliteiten binnen de diverse CAD/CAM- (TopSolid, PowerMILL en PowerSHAPE), ERP- (Plan-de-CAMpagne) en APM- (Advanced Production Managementsystem) softwareoplossingen van Bemet.

Bemet International biedt een totaalpakket aan softwareoplossingen voor de maakindustrie: van offerteaanvraag tot en met factuur. Door de gehele automatisering te integreren en bij één leverancier onder te brengen, kunnen maakbedrijven een aanzienlijke tijdwinst boeken en kosten besparen.

Plan-de-CAMpagne

Een voorbeeld van software-integratie is het feit dat eenmalig ingevoerde gegevens in het ERP-pakket Plan-de-CAMpagne direct beschikbaar zijn in meerdere applicaties zoals CAD/CAM- en boekhoudpakketten. Voordelen hiervan zijn dat gegevens niet dubbel moeten worden ingevoerd en de kans op fouten hierdoor aanzienlijk wordt verminderd.

Een ander voorbeeld is de integratie tussen Plan-de-CAMpagne en Top­Solid en APM. De Plan-de-CAMpagne-productconfigurator genereert automatisch een 3D-tekening en CNC-code in het CAD/CAM-systeem TopSolid. En op basis van materialen uit het materialenbestand in Plan-de-CAMpagne, bouwt TopSolid automatisch de stuklijst in TopSolid. Verder kunnen orders, stambestanden en logistieke informatie vanuit Plan-de-CAMpagne direct worden geëxporteerd naar het werkplaatsbeheersysteem APM.

Software-integratie

De tijdwinst die maakbedrijven met software-integratie kunnen behalen, kan volgens Bemet oplopen tot 75 procent. Daarnaast kunnen ze tot 50 procent meer winst behalen door software-integratie. Het doen van een investering in software-integratie, dus de keuze voor één softwareleverancier, is dan ook voor maakbedrijven meer dan het overwegen waard.

Ook de softwareontwikkelaars van Bemet hebben sinds de TIV Gorinchem niet stilgezeten. Er zijn weer diverse nieuwe functionaliteiten aan de diverse softwareoplossingen toegevoegd.