Kumoweld gaat nieuw bouwen in Assen

Kumoweld gaat nieuw bouwen in Assen Zuid. ‘Eindelijk hebben we alle vergunningen binnen en daar ben ik heel blij mee. Het heeft drie jaar geduurd, maar nu kunnen we verder bouwen aan ons bedrijf’, vertelt een glunderende René Kuipers op TIV Hardenberg.

René is samen met zijn broer Richard eigenaar van het lastechnische bedrijf uit Assen. De nieuwbouw komt in Assen Zuid, achter het NAM-gebouw, waar het bedrijf een kavel van 7.000 vierkante meter heeft aangekocht. De nieuwbouw zal ongeveer 2.500 vierkante meter in beslag nemen.

Experience Center

‘In de nieuwbouw komt een zogeheten Kumoweld Experience Center waar we alle vormen van lassen gaan demonstreren. Er komt een hoek waar alle vormen van geautomatiseerd en gerobotiseerd lassen wordt getoond, een center voor het onder-poederdek-lassen en een hoek voor het MIG/TIG-lassen. Daarnaast zetten we ook een volledig opleidingscentrum op waarin we zowel theorie als praktijklessen op alle lasniveaus gaan geven, inclusief de bijbehorende certificaten. Tot slot’, vertelt een trotse Kuipers, ‘hebben we straks een gasdepot voor opslag van 2.500 Kumogas cilinders. Met al deze faciliteiten zijn we straks in de Noord Nederland de enige met een totaalpakket aan lasbenodigdheden.

Kuipers verwacht dat de nieuwbouw medio 2012 wordt opgeleverd. De investering in de nieuwbouw bedraagt 1,5 miljoen euro.