Aannemersfederatie Nederland wil verlenging laag btw-tarief onderhoud- en renovatie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Aannemersfederatie Nederland (AFNL) doet een dringend beroep op de staatssecretaris van Financiën het lage btw-tarief op onderhouds- en renovatiewerkzaamheden na 1 oktober te continueren.

Uit een inventarisatie bij de aangesloten branches blijkt dat op dit moment veel bouwbedrijven volop werk hebben op het gebied van onderhoud en renovatie.

Sommige bedrijven moeten zelfs mensen inhuren om de werkzaamheden voor 1 oktober te kunnen afronden. Uit dezelfde inventarisatie blijkt echter dat de orderportefeuilles na 1 oktober niet of nauwelijks zijn gevuld.

Bedrijven die grotendeels op de particuliere markt zijn aangewezen, vrezen een omzetdaling ná 1 oktober van enkele tientallen procenten. Veel bedrijven zien de komende (winter)maanden met zorg tegemoet en vrezen hun personeelsbestand te moeten inkrimpen als gevolg van het feit dat de orders na 1 oktober ‘opdrogen’.

De Aannemersfederatie (lees de brief) doet dan ook een dringend beroep op de staatssecretaris het lage btw-tarief op onderhouds- en renovatiewerkzaamheden voor onbepaalde tijd te verlengen.