Veel aanvragen voor het grotere werk bij machinefabriek Boessenkool

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

Meewerkend voorman Arnold Meier staat trots bij het bedieningspaneel. Het eerste product ligt op de net in gebruik genomen nieuwe carrouseldraaibank Hankook VTC 40/50 E in de nieuwe hal bij machinefabriek Boessenkool.

‘We draaien hier een weegtafeldrager voor een vulunit voor flessen in opdracht van Stork Food. Het is een onderdeel van 3,5 meter doorsnede’, vertelt Meier.

 

Veel offertes

Op enkele schoonheidsfoutjes na, draait de nieuwe machine naar verwachting. Bedrijfsleider Jan Bolk: ‘En dat moet ook want de aanvragen lopen lekker binnen. Zo moeten we veel offertes maken voor bestaande klanten waarvoor we in het verleden ook grote werkstukken produceerden. Deze besteedden we toen uit, nu kunnen we in eigen huis produceren.’

De bewerkingsmachine is vijfassig CNC-gestuurd en heeft een gereedschapswisselaar voor draai-, frees-, en boorgereedschappen. De machine is voorzien van haakse koppen. De nauwkeurigheid gaat tot 0,005 mm.

 

Storm op TIV

Ook op de TIV, waar Boessenkool vorige week aanwezig was, had het bedrijf niet te klagen over de belangstelling. ‘Het liep echt storm. Iedereen wilde weten of we al met deze reus aan het werk waren.’

Voor een Belgisch bedrijf loopt inmiddels een offerte voor het maken van grote onderdelen voor olietanks voor de offshore. Dit zijn producten die 4 meter hoog zijn. Ook is er een aanvraag voor het bewerken van een kerkklok. ‘Deze heeft een afmeting van 3,5 bij 3,5 meter en die moeten we uitdraaien op geluid.’

 

Groot werk

Machinefabriek Boessenkool ontwerpt en produceert onderdelen voor machinebouw, complete machines en apparaten en verzorgt machinereparatie, renovatie of opwaardering van bestaande machines.

De onderneming is in het bijzonder gespecialiseerd in werkstukken van groot formaat, is extreem nauwkeurig in maatvoering (tot op tienden van een mm) en produceert meestal in kleinere oplagen.