Opleidingscentrum GO° bewijst dat koudetechniek hot is

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Terwijl de belangstelling voor technische beroepen onder jongeren blijft afnemen, maakt GO° (Centrum voor Koude en Klimaat) een flitsende start.

Een paar maanden na de oprichting van het opleidingscentrum begonnen ruim veertig leerlingen begin september aan de opleiding tot monteur koudetechniek in het eigen opleidingscentrum in Ede. In circa anderhalf jaar worden ze opgeleid voor het officiële mbo-diploma maar ook voor het branchediploma. De opleiding is namelijk zo ingericht dat die zowel inhoudelijk als organisatorisch aansluit op de behoefte van het bedrijfsleven. Buiten de lesweken om werken de leerlingen bij de bedrijven.

 

Eigen vakmensen opleiden

In april werd GO° officieel geopend door Jan Kamminga, voorzitter van FME-CWM, de brancheorganisatie voor de technologische industrie. Kamminga: ‘De koudetechniek is veel belangrijker dan velen denken. Overal wordt gekoeld, niet alleen in koel- en vrieshuizen, maar ook in supermarkten, horeca, industrie, winkels maar ook in steeds meer gebouwen. Zonder koeling is onze maatschappij ontwricht. Wij hebben dus allemaal koudetechniek nodig en de koudetechniek heeft jonge instromers nodig. Deze kunnen nu terecht bij GO°. Het is een mooi voorbeeld van hoe een relatief kleine sector het opleiden van vakmensen zelf oppakt, waar het anders ondergesneeuwd raakt in het reguliere mbo.’