Fusie staalbedrijven Nippon Steel en Sumitomo Metal Industries definitief

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De grootste staalfabrikant van Japan, Nippon Steel, gaat definitief fuseren met Sumitomo Metal Industries (de Japanse nummer drie). Hierdoor ontstaat het op één na grootste staalbedrijf ter wereld. De grootste is nog steeds ArcelorMittal.

Door de fusie ontstaat het, op ArcelorMittal na, grootste staalconcern ter wereld. Vraag en Aanbod berichtte hier al eerder over in februari en maart 2011. Nu is bekend geworden dat de fusie per 1 oktober 2012 officieel van start gaat.

Wereldwijd netwerk

Met de fusie willen beide concerns een wereldwijd netwerk creëren als reactie op de wereldwijd toenemende vraag naar staal. De focus komt te liggen op reorganisatie en uitbreiding van de productie, verwerking en verkoop van staal in opkomende markten, vooral die van China, Brazilië, India en landen in Zuidoost-Azië.

Concurrentie

Het nieuwe bedrijf gaat verder onder ‘Nippon Steel & Sumitomo Metal Corp.’. Het concern gaat zich richten op een wereldwijde productiecapaciteit van 60 tot 70 miljoen ton. De buitenlandse activiteiten zullen verder worden versneld. In de afgelopen jaren is de wereldwijde concurrentie flink toegenomen, vooral door een toenemende vraag vanuit China waar grote bouw-, infrastructuur- en industriële projecten plaatsvinden.