Gemeente Rijnwoude kiest voor hout en papier met FSC

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De gemeente Rijnwoude heeft vorige week een convenant met FSC Nederland ondertekend. De ondertekening is het startsein voor de samenwerking die toepassing van hout en papier met het keurmerk voor verantwoord bosbeheer en de communicatie hierover als doel heeft.

Gemeente Rijnwoude is de 61e overheidsinstantie die een convenant met FSC Nederland afsluit.

‘Wij zijn natuurlijk erg blij met de toetreding van Rijnwoude tot ons netwerk’, zegt Mark Kemna, Netwerk manager bij FSC Nederland. ‘Uit onderzoek van Milieudefensie en het Wereld Natuur Fonds is gebleken dat veel gemeenten wel kiezen voor FSC door het voor te schrijven,  maar dat de borging van de daadwerkelijke toepassing nog vaak te wensen over laat. Samen met onze partners, en nu dus ook Rijnwoude, werken we aan de juiste uitvoering van dit proces. Hierdoor blijft het niet alleen bij kiezen, maar wordt FSC-hout en -papier ook echt toegepast.’

De ondertekening door gemeente Rijnwoude is onderdeel van een regionaal convenant dat het initiatief is van de Milieudienst West-Holland. Inmiddels hebben dertien van de vijftien gemeenten binnen deze regio het convenant ondertekend.