Pumps & Valves en Solids: twee beurzen in één klap

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Op 5 en 6 oktober staat de eerste editie van Pumps & Valves in Ahoy Rotterdam geprogrammeerd. De vakbeurs voor pompen, kleppen en afsluiters is dit jaar het enige gespecialiseerde ontmoetingsmoment in Nederland. Tegelijkertijd wordt de vakbeurs Solids gehouden, het ontmoetingsmoment voor de Nederlandse bulk- en stortgoederensector.

Naast een uitgebreid aanbod aan exposanten zijn op Pumps & Valves ook de gratis learnshops te bezoeken. Deze mini-seminars gaan in op de laatste trends en ontwikkelingen uit de markt. Het programma wordt op beide dagen ingevuld door Technotrans, Institute for Technology Transfer. Het kennisinstituut heeft diverse sprekers bereid gevonden om dieper in te gaan op verschillende onderwerpen uit de branche. Enkele onderwerpen zijn ‘Integrale en duurzame oplossingen voor corrosieproblemen’ en ‘Toepassing van duurzame materialen’. Speciaal voor de foodindustrie en 100 procent EHEDG-gecertificeerd is er het topic: ‘Nieuw ontwikkelde hygiënische lobbenpomp ten behoeve van voedselveiligheid’. Ook wordt ingegaan op de duurzame bescherming van onder meer pomphuizen, kleppen, warmtewisselaars en leidingen door middel van heat cured coatings.

 

Gevarieerd programma

Naast Pumps & Valves is Ahoy Rotterdam op woensdag 5 en donderdag 6 oktober het podium voor de vakbeurs Solids, het enige branchespecifieke ontmoetingsmoment voor de Nederlandse bulk- en stortgoederensector in 2011. Aanvullend op een breed exposantenaanbod biedt organisator easyFairs een hoogwaardig seminarprogramma waarin speciale aandacht is voor trends en ontwikkelingen in ATEX 95 en 137. In samenwerking met de Belgische explosion safety consultants van Adinex is een attractief programma samengesteld dat dieper ingaat op factoren met betrekking tot ATEX 95 en 137. Coördinator Filip Verplaetsen heeft een interessante mix van sprekers bereid gevonden een bijdrage te leveren aan het programma. Beide beursdagen beginnen met een korte introductie op het thema, gevolgd door een workshop in het kader van het belang van stofexplosiekarakteristieken. Filip Verplaetsen neemt bezoekers aan de hand van een aantal demo’s mee in de risico’s en gevaren die op de loer liggen. De overige lezingen worden ingevuld door ISMA/Stuvex, Keller Lufttechnik Benelux en ike Europe.


Naast de ATEX-seminars is tijdens Solids ook ruimte voor andere actuele thema’s uit de branche. Het lezingenprogramma van donderdagmiddag 6 oktober wordt onder andere ingevuld door Inadco die zich buigt over het onderwerp ‘Vochtmeten in inhomogene bulkgoederen’ en Aerzen Nederland die een wereldprimeur presenteert; de Delta Hybrid schroefblower. Beide beurzen zijn op woensdag 5 en donderdag 6 oktober tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken in Ahoy Rotterdam.
i