Jeroen van Dorp nieuwe directeur Aluminium Centrum

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Jeroen van Dorp is met ingang van 1 september 2011 benoemd tot directeur van de Stichting Aluminium Centrum in Houten. Hij volgt Paul Bruinsma op, die na bijna 20 jaar leiding geven aan het Aluminium Centrum gebruik maakt van de VUT.

Jeroen van Dorp (50) is voorheen werkzaam geweest bij diverse verenigingen en stichtingen in de functie van belangenbehartiger en manager. Hij heeft onder andere gewerkt bij de VOM, de Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen, de technische branchevereniging waar onder andere bedrijven bij aangesloten waren die werkten op het gebied van aluminiumbehandeling, zoals coaten, anodiseren en emailleren.

Daarnaast heeft hij gewerkt als communicatieadviseur voor de ICT en technische industrie, in de sanitairbranche en als zelfstandig bestuurs- en communicatieadviseur. Voor zijn overstap naar het Aluminium Centrum werkte hij als lobbyist bij de ANWB.

Het Aluminium Centrum , opgericht in 1985, is de koepelorganisatie voor de aluminium producerende, verwerkende en toepassende industrie en fungeert als kennis- en informatiecentrum. Er is een breed pakket aan cursussen beschikbaar. Daarnaast verstrekt het centrum ook adviezen en voert projecten uit op het gebied van innovatie en het vermarkten van deze kennis.