Seminar over het opzetten van productie- of verkoopkantoor in China

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De wereldwijde maakindustrie is aan het herstructureren, waarbij het zwaartepunt verschuift van ontwikkelde landen naar opkomende markten als China. China is inmiddels de belangrijkste locatie met 35 procent van de wereldwijde productie, concludeert KPMG in haar ‘Global Manufacturing Outlook’.

Op 25 oktober organiseren de EVD, NBSO Dalian, het FME-CWM en de PTL Group samen het seminar Seminar ‘Kansen in de maakindustrie in China’. Het doel van dit seminar is om Nederlandse ondernemers in de maakindustrie kennis en ervaringen te laten uit wisselen over het opzetten van een productiefaciliteit of verkoopkantoor in China. Tijdens dit seminar zal het (FME-CWM-) rapport ‘Machinery & Equipment Manufacturing in China’ worden uitgereikt aan de aanwezigen.

Chinese markt

De Chinese markt wordt steeds belangrijker voor de Nederlandse economie. Van de opkomende BRIC-landen is China op dit moment al de grootste importeur van Nederlandse goederen en diensten (in totaal 6,8 miljard Euro – ongeveer 2,5 procent van onze totale export), en is in vergelijking met Brazilië, Rusland en India verreweg de grootste exporteur naar Nederland. Bijna 80 procent van de Nederlandse export naar China bestaat uit goederen, waarvan veel machines; meer dan een kwart van de totale goederenexport.

Samen met andere technische producten beslaan machines meer dan de helft van onze totale goederenexport. Uit het onderzoek van FME-CWM blijkt dat de technologische bedrijven onder haar leden geloven dat China de belangrijkste opkomende economie is als het gaat om uitbreiding in het buitenland.

Het seminar ‘Kansen in de maakindustrie in China’ geeft informatie over het opzetten van een productiefaciliteit of verkoopkantoor bij het betreden van deze markt. Verder zijn er ervaringsdeskundigen over alle ins & outs op het gebied van zakendoen in China.

Het seminar wordt op 25 oktober gehouden bij FME-CMV, Boerhaavelaan 40 in Zoetermeer.