Aalberts neemt meerderheid in oppervlaktebehandelaar Galavanotechnik Baum

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Aalberts Industries heeft overeenstemming bereikt tot overname van 90 procent van de aandelen van Galvanotechnik Baum GmbH, gevestigd in Zwönitz (oostelijk deel van Duitsland).

De resterende 10 porocent van de aandelen blijft in handen van Nicolai Baum – kleinzoon van de oprichter. Baum en zijn manage­ment­team zullen samen met Aalberts Industries de groei van de onderneming conti­nueren. De Duitse oppervlaktebehandelaar haalt met 245 mensen een jaaromzet van 21 miljoen euro. Baum is actief op twee locaties: Zwönitz en St. Georgen (Zuid-Duitsland).

Zink-nikkel en zink-ijzer 

Baum, in 1977 opgericht door Helmut Baum, is gespecialiseerd in oppervlaktebehandelin­gen met legeringen waaronder zink-nikkel en zink-ijzer. Dit is een van de meest duur­zame processen voor een extreem hoge corrosiebescherming, zoals onder meer vereist door de automo­bielindustrie. Daarnaast heeft Baum de technologie om via speciale elek­trolyten met hoog prestatievermogen (plaatselijke) combinatie­lagen aan te brengen op complexe klantproducten. Voor een constante hoge kwaliteit maakt Baum daarbij gebruik van vol­automatische productielijnen.

Uitbreiding richting Oost-Europa

De overname van Galvanotechnik Baum biedt verder de mogelijk­heid tot uitbreiding van Industrial Services’ activi­teiten in Oost-Europa door haar strategi­sche ligging vlakbij de Poolse en Tsjechische grens.
In lijn met de strategie van Aalberts Industries versterkt deze overname dan ook zowel de portfolio voor de oppervlaktebehandelingprocessen, alsmede het bestaande netwerk van 10 centra in Duitsland en Polen, waar Industrial Services reeds een leidende markt­positie inneemt.