Schrootprijzen, staalprijzen en kunststofprijzen lager

Zowel de schrootprijzen, kunststofprijzen als de staalprijzen op de LME zijn de afgelopen maand gedaald. Zo is de Vraag en Aanbod-schrootenquête deze week afgesloten met voor zowel ferro als non-ferroschroot lagere prijzen. De prijzen voor balk-, staf- en constructiestaal zijn sinds 21 juli niet veel veranderd.

Kort staal daalde bijvoorbeeld van 207 naar 198 euro per ton en Sloop metalen zelfs van 272 naar 250 euro per ton. In het non ferro-schroot had koper het meest te lijden: roodkoper daalde van 4.692 naar 4.050 euro per ton. RVS daalde naar 966 euro per ton, dat is het laagste niveau sinds januari 2010.

LME

Op de LME ging ook koper flink onderuit in september. Begin van de maand werd er nog 9.101 dollar per ton voor neergelegd, eind september zakte de prijs naar 7.132 dollar per ton. Ook tin zakte flink in met en prijsdaling van bijna 4.000 euro per ton, tin zakte van 24.200 naar 20.850 dollar per ton.

De prijzen voor balk-, staf- en constructiestaal zijn sinds 21 juli niet veel veranderd. Alleen ThyssenKrupp Materials Nederland verlaagde op 27 september de brutoprijzen van  koudprofielen met 20 euro per ton..

Kunststoffen

Vraag en Aanbod houdt ook al enige tijd de prijzen bij van kunststoffen, zowel commodity kunststoffen, als technische kunststoffen maar ook de prijzen van regranulaat en maalgoed. De technische kunststoffen houden nog goed stand of stijgen zelfs. PBT was een uitschieter waar begin dit jaar nog 3.450 euro per ton werd neergelegd is dat nu gestegen naar 4.250 euro per ton.

De commodity kunststoffen als LDPE, LLDPE, HDPE, PP, PVC en PS daarentegen zijn dit jaar over de gehelde breedte gedaald, variërend van 200 tot 400 euro per ton. Regranulaat en maalgoed daalde of steeg evenredig mee met het virgin materiaal.

Schrootprijzen

Prijzen LME

Kunststofprijzen