Linde biedt meetservice gaskwaliteit

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Veel gassen zoals het beschermgas bij het lassen, bestaan uit mengsels van verschillende componenten. Belangrijk is dat deze mengsels nog op specificatie zijn. Linde Gasmeetservice kan hierin de helpende hand bieden door de gasafnamepunten regelmatig te controleren op gassamenstelling.

Dat kan bijvoorbeeld bij de mengunit, bij het reduceerventiel of bij de lastoorts zelf. Vervolgens maakt Linde daarvan (voor het eigen kwaliteitsborgingsysteem) een rapport over gassamenstelling en vochtpercentage. Zo kan men, mocht dat nodig zijn, direct zaken in het proces bijsturen, waarbij Linde desgewenst helpt.

Bij een centraal gasdistributiesysteem kan het probleem ontstaan dat vocht of andere verontreinigingen voor grote afwijkingen kunnen zorgen. Ook slangenpakketten tussen de gasvoorziening en de lastoorts zijn soms zo lek als een mandje, met alle nare gevolgen van dien. Maar ook de nieuwe ISO 3834 kwaliteitsnorm vereist dat bedrijven lastechnisch gezien op een hoog niveau presteren. Elk gecertificeerd bedrijf verplicht zich te werken volgens bepaalde vastgestelde kwaliteitsprocedures. Opdrachtgevers vragen in toenemende mate naar dit certificaat.

Lassen

Waar gelast wordt, is men zich bewust van hoe kritisch de gassamenstelling kan zijn voor de kwaliteit van het eindproduct. Het uitbesteden van een stukje kwaliteitsborging aan de Linde Gasmeetservice kan bijdragen aan het voorkomen van productuitval, en onnodige extra kosten vermijden. Kosten, die een grote invloed kunnen hebben op efficiency en rentabiliteit.


In veel gevallen heeft Linde al bijgedragen aan het oplossen van lasproblemen of lasfouten, door vast te stellen dat de gaskwaliteit aan het gebruikspunt niet meer dezelfde was als in de gasfles. Het direct betrekken van een gassenspecialist bij las- en snijprocessen houdt u alert op uw proces. En móchten bij de meting onverhoopt afwijkingen worden vastgesteld, dan kan de Las- en Snijspecialist van Linde oplossingsgericht meedenken.

Linde Gas Benelux