Dag van de Maakindustrie

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Vraag en Aanbod houdt op woensdag 23 november in congrescentrum 1931 in Den Bosch de Dag van de Maakindustrie. Deze spraakma(a)kende dag voor ondernemers staat in het teken van netwerken, inspiratie en ondernemerschap.

Het programma van Dag van de Maakindustrie heeft praktische toepasbaarheid als uitgangspunt. Daarnaast speelt interactie tussen experts, sprekers en het publiek een grote rol. Door deze actieve deelname van het publiek en de directe toepasbaarheid van de informatie wordt het een bijzonder inspirerend en spraakmakend event. Het programma is opgebouwd uit diverse componenten zoals een debat, pitches, workshops en tijd om te netwerken.

Workshops Dag van de Maakindustrie

Tijdens het ochtendprogramma gaan in het Lagerhuis prominenten en bezoekers met elkaar in debat over prikkelende stellingen op het gebied van opleiden, produceren en financieringen. Het programma rondom de lunch bestaat uit workshops waar bezoekers kennis kunnen opdoen over: machineveiligheid, het starten van een webshop, industriële marketing, lean werkvoorbereiding, subsidies en internationaal ondernemen.

The Pitch

Aan het eind van de Dag van de Maakindustrie wordt tot slot in het onderdeel ‘In the Pitch’ gestreden om het beste productidee. Drie ondernemers met innovatieve plannen pitchen hun product of dienst. Tijdens deze pitch strijden ze tegen elkaar om kans te maken op een financiering of op het vinden van een partner in het publiek. Er wordt onder andere getoetst op financiële haalbaarheid, duurzaamheid en marktpotentie. De winnaar van de Pitch wordt door een jury van experts en het publiek bepaald.  

Locatie, tijd en aanmelden Dag van de Maakindustrie

Dag van de maakindustrie vindt plaats in 1931 in Den Bosch, een geavanceerd congrescentrum dat modern mixt met het authentieke karakter van toen. De Dag van de Maakindustrie begint om 9.30 uur met de officiële opening en duurt tot 16.30 uur. Na afloop is er gelegenheid tot netwerken. Aanmelden en het volledige programma bekijken kan via de website van Vraag en Aanbod.