Zonnepanelen installateur Re-Source neemt nieuwbouw in gebruik

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Wat de zonne-energie in Nederland betreft, moet er nog heel wat gebeuren. De zonneboilers zijn dan wel redelijk geaccepteerd in de nieuwbouw, maar de rol is nog steeds te bescheiden. Het aandeel ligt nu rond 10 procent en dat is veel te weinig. Ook met de vraag naar zonnepanelen loopt het nog steeds niet echt storm.

‘Er is wel veel behoefte aan kennis’constateert’, constateert Egbert Gramsbergen van Re-Source. Hij heeft het overdragen van kennis dan ook tot een belangrijke pijler van zijn bedrijf gemaakt. Zijn 30-jarige ervaring in deze branche draagt hij graag op anderen over.

Deze ondernemer, die aan de wieg stond van de ontwikkeling van zonneboilers, grijpt de opening van zijn nieuwe pand aan om naar buiten te treden. Zodoende hield hij onlangs open huis om klanten, relaties en belangstellenden informatie te geven over zijn activiteiten op het gebied van zonne-energie.

Weinig onderhoud zonnepanelen

Voordeel van een zonnepanelen-installatie is dat deze geen onderhoud nodig heeft, alleen wordt een frequente doormeting geadviseerd. Om het klanten gemakkelijk te maken, biedt Re-Source momenteel een abonnement via internet aan waarmee op afstand de resultaten kunnen worden bijgehouden en storingen kunnen worden weergegeven. Zo kunnen de opbrengsten door besparingen in kaart worden gebracht.

Volgens de ondernemer hebben klanten eigenlijk nauwelijks problemen door mankementen aan installaties. En als dat wel zo is, zijn het vaak slechts heel kleine details waardoor zonnepanelen niet doen wat van ze verwacht wordt. Bij zonnewarmte-installaties ligt dat iets anders. Kleine fouten kunnen erg grote gevolgen hebben.

Extra aftrekpost

Opdrachtgevers van Re-Source zijn naast particulieren, ook mkb’ers. Wat veel ondernemers bijvoorbeeld niet weten, is dat er een Energie Investerings Aftrek (EIA) van kracht is, die neerkomt op een extra aftrekpost van maar liefst 41 procent. ‘In feite is dit een indirect stimuleringsbeleid van de overheid’. Vooral voor het mkb is deze regeling interessant omdat hierdoor de investering in zonne-energie beter rendeert, dan dat men het geld op de bank laat staan. Gemiddeld is zo’n installatie in vijf, zes jaar terugverdiend, door minder energieverbruik.

Re-Source