ZME Fijnmechanisch Atelier investeert in Willemin draai-freesmachine

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

ZME Fijnmechanisch Atelier uit Utrecht heeft een met acht assen bestuurde frees-draaimachine Willemin model 508 MT besteld bij Boelens Machines. De machine wordt in december opgeleverd. In de tussenliggende periode gaan Henk-Jan en dochter Nikki van der Zouw een bedieningscursus volgen bij de fabriek.

Door deze uitbreiding van het machinepark heeft ZME een grote stap vooruit gemaakt. Met deze machine kunnen ze straks alle hoogwaardige verspanende bewerkingen maken in één opspanning. Willemin is een Zwitserse fabrikant met frees- en draai- mogelijkheden in een machine met zeer hoge precisie.

De Willemin Macodel 508MT is een acht assen gestuurde precisie machine die zowel draaien als in vijf assen simultaan kan frezen. Deze investering is voor ZME een enorme stap voorwaarts in de wereld van de precisie-industrie.

Precisiedraaien

Kernactiviteit van ZME is precisiedraaien en frezen van kleine tot middelgrote series, ook in zogenaamde ‘moeilijke’ materialen en kunststoffen. Het bedrijf heeft haar klantenbestand in de medische, fijnmechanische en luchtvaart industrie. Door deze verschillende opdrachtgevers is het bedrijf in staat om heel divers te werken met alle benodigde disciplines. De kwaliteit die ZME haalt mag zeer hoog worden genoemd.

ZME Fijnmechanisch Atelier

Boelens Machines