EIB: Orderportefeuille woningbouw daalt verder

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

In september is de orderportefeuille in de woningbouw met twee tiende maand gedaald. De daling van de orderportefeuille in de woningbouw, die sinds mei is ingezet, houdt daarmee nog steeds aan

Dit blijkt uit de conjunctuurmeting in de bouwnijverheid van het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).

De werkvoorraad bevindt zich nu op hetzelfde niveau als een jaar geleden. In de utiliteitsbouw is de werkvoorraad echter met twee maanden gestegen, zodat de orderportefeuille in de burgerlijke en utiliteitsbouw met 6,1 maanden niet gewijzigd is ten opzichte van de vorige meting.

De orderportefeuille in de grond-, water- en wegenbouw is ook met twee tiende maand gedaald. Zowel in de wegenbouw als in de grond- en waterbouw daalde de werkvoorraad. De orderportefeuille in de gww bedraagt nu 6,5 maanden.

Aangezien de orderportefeuille in de b&u niet veranderd is, is ook de orderportefeuille in de gehele bouw gelijk gebleven en bedraagt 6,2 maanden.

Veertig procent van de bedrijven ondervindt hinder in onderhanden werk; gebrek aan orders is hier de belangrijkste oorzaak van. Ongeveer zeven van de tien bedrijven verwachten dat hun productie gelijk blijft; meer dan acht van de tien bedrijven verwachten gelijkblijvende afzetprijzen.