Samenwerking TNO en NTS-Group in precisie verspanen

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

De NTS-Group en TNO zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van precisie verspanen. ‘Een van de doelen van de NTS-Group is om als producent van modules en componenten op het gebied van precisie verspanen tot de top te gaan behoren’, vertelt Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group. ‘Gezamenlijk met TNO kunnen we dit doel sneller bereiken.’

De NTS-Group is een volwaardige system supplier voor haar klanten. Naast engineering en assemblage neemt ook het maken van kritische componenten een prominente plaats in. Hiertoe behoort ook de competentie van ‘precisie verspaning’. Om die reden is het recent overgenomen verspaningsbedrijf GMZ Precision uit Schaijk samengevoegd met NTS Mans in Bergeijk. Het nieuwe NTS Precision, inmiddels gevestigd op industrieterrein De Esp in Eindhoven, komt als precisieverspaner daarmee aan de vraag van de OEM’s tegemoet.

Om de verdere uitbouw van de inhoudelijke competentie precisie verspaning te versnellen, voerden de NTS-Group en TNO gesprekken met elkaar over de manier waarop TNO dit zou kunnen ondersteunen. TNO heeft jarenlange ervaring met uiterst nauwkeurige verspaning en heeft daar ook zeer specifieke machines voor in huis. De beide organisaties bereikten overeenstemming over het verhuizen van een uiterst nauwkeurige Hembrug-machine naar NTS Precision.

NTS-Group
TNO