Nieuw metaalbedrijf richt zich op het fijnere werk

Foto van: Rolf Elling
Geplaatst door Rolf Elling

De Nederlandse fijnmetaal is een nieuw bedrijf rijker. Ellra Fijnmetaal is op 1 november gestart en richt zich op fijnmechanische onderdelen die een tolerantie tot 1 µ mogen hebben. ‘En dat is het fijnere werk’, aldus directeur-eigenaar Rien Elling. Samen met CNC-draaier Boyke Ramsoedit heeft hij het bedrijf opgericht.

‘We zien voldoende mogelijkheden in de fijnmechanische markt. Vooral de nauwkeurigheid wordt steeds belangrijker en daar richten we ons op.’

Uniek pakket

Voor de uitvoering van het werk is een nieuwe Hardinge GS 42-draaibank aangeschaft. ‘De machine is vorige week ingeregeld en we gaan de eerste producten deze week draaien’, geeft Ramsoedit aan. Deze draaibank is uitgerust met een speciaal voor deze machine ontwikkeld Performance Plus Pakket. ‘En dat is uniek in Nederland’, weet Ramsoedit.

Veel ervaring

Zowel Elling als Ramsoedit hebben jaren gewerkt voor Bakker Fijnmetaal. Elling zes jaar als managing director en Ramsoedit heeft twintig jaar aan de machine gestaan.  Ze kennen dus het klappen van de zweep. ‘Het maken van fijnmechanische producten is mijn lust en mijn leven. Nu ik de stap kon zetten om dit in een eigen bedrijf te gaan doen, hoefde ik geen seconde te twijfelen’, aldus een gedreven Ramsoedit.

Ook voor Elling is het een uitdaging. ‘We hebben er absoluut vertrouwen in dat we een goede bijdrage kunnen leveren binnen de fijnmechanische wereld. De eerste opdrachten zijn binnen en we popelen om ermee te beginnen.

Precisiebeurs

Ellra Fijnmetaal zal zich voor het eerst presenteren in het collectief van de Dutch Precision Technology (DPT) op de Precisiebeurs, eind november in Veldhoven.  Het bedrijf is lid van de Koninklijke Metaalunie en de branchevereniging DPT.


E-mail: info@ellra.nl, tel.: 0499-37.61.81