‘Aluminiumindustrie moet gezamenlijk optreden’

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

‘Er zijn nog volop kansen voor aluminium in de markt’. Dat zei Frans Kurvers, voorzitter van het Alumium Centrum tijdens de jaarbijeenkomst.

Hij brak een lans voor het gezamenlijk optreden van de aluminiumindustrie in het algemeen en het Aluminium Centrum in het bijzonder, niet alleen op het gebied van de techniek, maar ook op het gebied van werkgeversbelangen.

Belang

Directeur Aluminium Centrum Jeroen van Dorp benadrukte in zijn openingstoespraak het belang van het Aluminium Centrum als keten van samenwerkende partijen. ‘Het centrum moet zich efficiënt en proactief richten op de vragen vanuit de achterban. Nog meer luisteren naar de marktvraag. De kennis van het Aluminium Centrum moet gebaseerd zijn op relevante technische kennis; de kennis moet direct toepasbaar zijn voor de aangesloten leden. Activiteiten moeten worden geselecteerd op basis van schaalbaarheid en effectiviteit. Uitrollen van nieuwe technologieën moeten de aangesloten leden aantoonbaar helpen bij hun bedrijfsvoering. Een lastige, maar uitvoerbare route’, aldus Van Dorp.

Aluminium Centrum

De jaarbijeenkomst van het Aluminium Centrum is een belangrijk netwerkmoment voor de Nederlandse aluminiumindustrie. Het is dé gelegenheid om de kansen en bedreigingen in deze actieve Nederlandse industrietak met elkaar te bespreken en ook tegen de niet-aluminium leden in het netwerk aan te houden.
Het Aluminium Centrum is de koepelorganisatie en het kennis- en informatiecentrum van de aluminium producerende, verwerkende en toepassende industrie in Nederland. Door middel van kennisoverdracht, promotie en onderzoek streeft het Aluminium Centrum naar een toename van het aluminiumgebruik en een versterking van de positie van aluminium in de sectoren bouw, transport, verpakkingen en overige industriële en consumententoepassingen.