Voortman neemt Duitse machinefabriek Bach over

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Voortman maakte vandaag bekend dat zij Maschinenfabrik Bach GmbH heeft overgenomen. De nieuwe dochteronderneming van de Voortman Steel Group zal onder de naam Bach Cutting Systems GmbH gaan opereren.

‘De overname van Bach biedt ons vele kansen op het gebied van plaatbewerking. We zullen door deze overname branches bereiken die voor ons onbekend terrein waren, maar waar we ons graag in willen begeven. We hadden natuurlijk kunnen investeren in de ontwikkeling van nieuwe machines, maar door de overname krijgen we er ervaren vakmensen en nieuwe klanten en relaties bij’, vertelt Mark Voortman, CEO van Voortman.

Producent van snijsystemen

De overname voegt jarenlange ervaring en kennis van beide ondernemingen samen. Bach uit het Duitse Apolda heeft ruim 65 jaar ervaring als producent van snijsystemen voor het autogeen- en plasmasnijden van stalen platen en is zowel in Duitsland alsook internationaal bekend als toonaangevend leverancier van deze systemen. Met de overname zijn 50 arbeidsplaatsen bij Bach behouden gebleven.

De productie van de snijsystemen, waarmee zowel autogeen als plasma gesneden kan worden, zal blijven voortbestaan in het Duitse Apolda, waar ook het kantoor van Bach Cutting Systems GmbH gevestigd is. De snijsystemen van Bach kunnen uitgerust worden met meerdere snijtoortsen voor optimale serieproductie. Voor het aanbrengen van lasnaadvoorbereidingen worden de systemen voorzien van 3D – toortsen. Optioneel is eveneens het snijden van buismateriaal mogelijk. Om een duidelijke connectie tussen de bedrijven aan te geven zullen de snijsystemen uitgevoerd worden in de Voortman kleuren.  

Bach Cutting Systems  

Voortman