De aanleg start met een boring onder de Diemerzeedijk door. Vervolgens wordt het leidingtracé uitgebaggerd, waarna pijpstrengen van circa 500 tot 800 meter lengte worden afgezonken.
De strengen zijn samengesteld uit buisdelen van elk 70 meter lang en 4,8 ton zwaar. Ieder buisdeel bestaat uit een stalen binnen- en buitenmantel gevuld met isolatiemateriaal. Het bedrijf A. Hak Leidingbouw monteert de pijpstrengen op een werklocatie bij Pampushaven.
Voor het verbinden van de pijpstrengen op het IJmeer wordt een speciaal lasponton ingezet. Medewerkers op het ponton hijsen met behulp van een kraan de uiteinden van de pijpstrengen uit het water waarna de verbindende las wordt gemaakt.
Zodra deze verbinding gereed is, worden de pijpstrengen in de aangelegde sleuven op de bodem van het IJmeer geplaatst. Eenmaal op hun plaats worden de pijpen met grond afgedekt. Onder de vaargeul en door de dijk bij Almere wordt een horizontale grondboring uitgevoerd om de leiding te kunnen trekken.
De warmtetransportleiding, bestaande uit twee leidingen van 8,5 kilometer, wordt vanaf november 2011 getest. Naar verwachting zullen op deze wijze begin 2012 25 duizend woningen in Almere warmte kunnen ontvangen.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…