Air Products start eind 2012 met de opvang van CO2 en levert deze via de Denbury Green Pipeline aan Denbury Onshore. De CO2 wordt door de oliemaatschappij gebruikt voor de winning van olie. Air Products bouwt en exploiteert voor het project een geavanceerd systeem voor het opvangen en reinigen van CO2 die afkomstig is van twee waterstoffabrieken (stoommethaanreformers, SMR’s) bij de Valero-raffinaderij in Port Arthur.
De beide reformers produceren waterstof voor de productie van schone brandstoffen. De waterstof wordt gebruikt door diverse raffinaderijen, die gekoppeld zijn aan de waterstofpijpleiding van Air Products in de Gulf Coast. Air Products kan jaarlijks ongeveer één miljoen ton CO2 opvangen, zuiveren en via een pijpleiding aan Denbury Onshore leveren.
Air Products heeft het afgelopen jaar in samenwerking met het Rotterdam Climate Initiative ook intensief gekeken naar de mogelijkheden voor een vergelijkbaar project in Rotterdam. De nieuwe waterstoffabriek die Air Products daar bouwt, is ook zeer geschikt voor de afvang van CO?. De omstandigheden in Port Arthur waren echter gunstiger voor een dergelijk ontwikkelingsproject. Rotterdam blijft bij Air Products echter ook nadrukkelijk in beeld voor de realisatie van een project voor de opvang en opslag van CO?.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…