De lasrobotinstallatie bestaat uit een 2 meter 6 kg ABB robot op een track met daarbij twee manipulatoren. Hiermee kan de staalconstructeur met zo weinig mogelijke inzet van personeel een maximale productie halen. De afmeting van de track is 8,7 meter, wat tevens de maximale werkstuklengte is.
‘De afgelopen vier jaar kochten wij de producten voor onze stalinrichting in China, maar nu gaan wij deze producten zelf robotlassen’, zegt directeur-eigenaar André van Beynum. ‘Hierdoor zijn de lijnen korter, hebben wij alles in eigen beheer en dus uiteindelijk meer controle over ons productieproces en het product.’
Volgens Van Beynum houden we op deze manier het werk en de kennis – over het produceren van grotere aantallen – in eigen huis. Het gaat hier niet om het lasen van staalconstructies, want dat is handlaswerk.
‘Wij zitten nu met het robotlassen nog in een leerproces, maar over een half jaar hopen we ook prijstechnisch gezien de vruchten van het robotlassen te plukken. Dat wil zegen dat we het hele proces van robotlassen inclusief het maken van de lasmallen en de besturing van de robot onder de knie moeten zien te krijgen. Op de lange termijn gaan we al het laswerk uit China terughalen en hier in Dodewaard automatiseren door middel van lasrobots.’
Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…
Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…
Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…
Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…
EAZ Wind, een bouwer van bedrijfswindmolens, is vorige week failliet verklaard. Het bedrijf kende tijdens…
Donald Trump is vandaag opnieuw verkozen tot president van de Verenigde Staten. Op het gebied…