AWL heeft een puntlascel ontwikkeld die de tijd van las-naar-las aanzienlijk verkort en bovendien een kleinere ecologische voetafdruk heeft. Deze zogeheten Quick Motion-puntlascel is gebaseerd op het Smartline-concept. Met 124 procent meer uitvoer dan de conventionele lascellen (afhankelijk van het product en de lasparameters) en een voetafdruk die maar liefst 15 procent kleiner is dan die van traditionele lascellen, biedt de Quick Motion-puntlascel optimale flexibiliteit en snelheid.
AWL heeft ook een stap voorwaarts gezet op het gebied van uitlaatsystemen. Met het gebruik van hybridelassen met laser om onderdelen van het systeem samen te voegen, is een nieuwe methode geboren om uitlaten te lassen. Het eerste project waarin deze nieuwe technologie wordt gebruikt, is momenteel in eindfase in de werkplaats van AWL in Harderwijk.
Verder werkt AWL werkt aan de optimalisatie van de laserlasmallen om ervoor te zorgen dat elk onderdeel plaatmetaal met uiterste precisie wordt opgespannen. Door gebruik te maken van lokaal aangebrachte perslucht nozzles, kan AWL het luchtverbruik reduceren. Bovendien is het ontwerp van de spanplaat vereenvoudigd door de spanpunten aan de bovenzijde te monteren.
AWL-Techniek staat op de EuroBlech 2014 in hal 13, stand A36.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…