AWL-Techniek zorgt voor wereldwijde productiviteit

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

AWL hield Op 17 en 18 mei voor de negende keer de ‘AWL Tech Days’. Klanten van over de hele wereld kwamen naar Harderwijk voor een Lunch2Lunch meeting.

Doordat productie zich steeds meer over de hele wereld verspreidt en de wereld zelf in hoog tempo voortdurend veranderd zien we dat nieuwe ontwikkelingen, cultuurverschillen, het economisch klimaat en politiek allemaal een grote invloed hebben op ons dagelijkse werk. De sleutel is om op koers te blijven, nu en in de toekomst. Tijdens de AWL Tech Days hebben klanten inkijkjes gekregen en waren in staat om aan discussies deel te nemen. Met interessante sprekers, innovatieve projecten in het AWL R&D Fieldlab, een interactieve rondleiding door de fabriek en goede mogelijkheden om te kunnen netwerken waren de AWL Tech Days weer een groot succes.

De toekomst

Vanuit AWL waren er presentaties van de R&D afdeling over onderwerpen als machinesoftware en het modulair ontwerpen van klemmen en veel demonstraties in het Fieldlab met betrekking tot augmented reality, virtual reality, HMI (Human Machine Interface) design en berichtgeving. Daarnaast sprak AWL over de wereld van de toekomst. Wat worden de belangrijkste veranderingen en hoe kunnen wij ons daaraan aanpassen?

Wereldwijd succesvol zijn

Naast de presentaties van AWL waren er ook verschillende gastsprekers zoals Trumpf, SKS, Brose Automotive en Joep Hofhuis, hoogleraar op de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Zij richtten zich allemaal op wereldwijde productie. Hoe kun je (cultuur)verschillen, lokale vereisten en wetgeving overbruggen om wereldwijd succesvol te kunnen zijn?

Rondleiding

Een van de hoogtepunten van de Tech Days was de rondleiding door de fabriek. De klanten werden langs  verschillende interessante projecten geleid waarbij AWL is betrokken. Er werd een groot aantal automotive projecten getoond waaronder machines voor de productie van carrosserie-onderdelen zoals een deurframe, A-stijl, wielophanging en achterbanken. Ten slotte werd het CTO (Configure to Order) principe uitgelegd door een modulair opgebouwde lasercel te laten zien die wordt gebruikt voor de productie van verschillende onderdelen voor autostoelen.   

www.awl.nl