Koninklijke BAM Groep is met de vakorganisaties CNV Hout en Bouw en FNV Bouw een sociaal plan overeengekomen. Dit sociaal plan is van toepassing op medewerkers die worden betrokken bij reorganisaties van BAM-bedrijfsonderdelen als gevolg van verslechterde marktomstandigheden. Het sociaal plan heeft een looptijd van een jaar.
BAM treft op bedrijfsonderdeelniveau maatregelen om de organisatie van werkmaatschappijen aan te passen aan de sterk gewijzigde marktomstandigheden. BAM past het nieuwe sociaal plan al toe bij de noodzakelijke organisatorische aanpassing van drie bedrijfsonderdelen: BAM Vastgoed, BAM Woningbouw regio Deventer en BAM Grondtechniek. Deze reorganisaties treffen in totaal circa negentig medewerkers.
In het sociaal plan, overeengekomen met FNV Bouw en CNV Hout en Bouw, is vastgelegd dat BAM zich zal inspannen om medewerkers passend vervangend werk aan te bieden. Hiervoor richt het bouwbedrijf een zogenoemd mobiliteitscentrum in.
Het mobiliteitsbureau wordt ondersteund door een professionele organisatie op het gebied van replacement. BAM geeft bij bezetting van vrijvallende arbeidsplaatsen voorrang aan boventallige werknemers die op de vacature solliciteren.
Het sociaal plan bevat tevens afspraken over diverse financiële regelingen, zowel bij interne of externe herplaatsing, dan wel bij ontslag.