Het gaat om een bedrag van 927.953 euro. In totaal wordt er 2 miljoen euro geïnvesteerd, het bedrijflseven zelf moet dus bijna 1,1 miljoen bijdragen. Het LAC (onderdeel van de Universiteit Twente)is initiatiefnemer van dit project. De EFRO-subsidie wordt ingezet om onderzoek en ontwikkeling te kunnen uitvoeren naar het verder automatiseren van robotlassen.
Het doel van dit project is om door onderzoek en ontwikkeling, kleine series en enkelstuks productie met lasrobots zonder afkeur te realiseren. Hiervoor wordt het Fieldlab ingezet. Fieldlabs zijn praktijkomgevingen waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht Smart Industry-oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. Ook versterken ze verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op een specifiek Smart Industry-thema.
Het LAC werkt in het kader van dit EFRO-project samen met de bedrijven: Aebi Schmidt Nederland, Hoekman RVS, Pan-Oston, Stork Thermeq, Contour Covering Technology, Exerion Precision Technology en Wivé Techniek. Bij dit project zijn ook Nederlands instituut voor Lastechnik (NIL), ROC van Twente/Techwise Twente en AT Techniekopleidingen, aangesloten als kennis- en onderwijsinstellingen.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…