Bij de Europese Unie zijn ze nu, na bijna zeventig jaar, ook wakker geworden. Een speelveld, de concurrentiekracht, voor het mkb dat voor iedere speler binnen de Europese Unie gelijk moet zijn, wordt nu dan aangepakt. Nu, dat werd wel een keer tijd, aangezien er in elk land diverse richtlijnen en belastingregels zijn waar het exporterende bedrijf maar even aan moet voldoen. Uiteraard vaak gepaard gaande met extra kosten.
Het is toch van de zotte dat we met zijn allen de Europese Unie hebben, maar dat voor de bedrijven er allemaal verschillende regels zijn betreffende de exporterende producten.
Ik kan er als objectief denkend persoon maar slecht tegen. We hebben toch niet voor niets de EU. Dit geldt overigens voor wel meer. Denk aan de diversiteit van toltarieven in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Maut belasting (tol voor vrachtwagens in Duitsland) enzovoorts.
Sinds de stichting van de Europese Economische Gemeenschap in 1958 door de zes oprichtende staten België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland is de Unie met 22 landen uitgebreid.
De basis is gelegd door genoemde zes landen met de oprichting van de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal, een Europese organisatie die bedoeld was om de productie van kolen en staal onder het gezag te plaatsen van een gemeenschappelijke Hoge Autoriteit.
Rolf Elling, hoofdredacteur
Reageren?
E-mail: rolfelling@vraagenaanbod.nl
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…
Softwarebedrijf ConstruSteel behoort in 2024 wederom tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland en daarom…