‘Het is een goede zaak dat juist de breedte van deze wet behouden is gebleven. Met één vinger in de dijk stop je immers geen tsunami’, bepleit Brinkman in een reactie namens Bouwend Nederland.
De Crisis- en herstelwet is vrijwel ongewijzigd aangenomen. Daarmee is veel werk, gelijk aan 25.000 manjaren, naar voren gehaald. In deze tijd van oplopende werkloosheid is dat een zegen.
Bouwend Nederland is zeer positief over de aangenomen motie waarin gewaarborgd wordt dat het mkb volop en concurrerend kan participeren. De motie stelt dat clustering tot een minimum moet worden beperkt en disproportionele eisen moeten worden voorkomen.
Instemmen met de wet is het begin van de oplossing. In de geest van de Crisis- en herstelwet kunnen bouwbedrijven ook na 2014 sneller schakelen, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouwprojecten. Ook geldt dat kleinere projecten door de geest van de Crisis- en herstelwet eenvoudiger kunnen worden vlotgetrokken.
De laatste PMI-gegevens lieten een verdere teruggang zien in de Nederlandse industriële sector. De matte…
Het Cybersecuritybeeld Nederland 2024 (CSBN 2024) biedt een beeld van de steeds complexer wordende digitale…
De klimaatdoelen raken uit het zicht. Dat meldt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in…
Efficiënt, voordelig en duurzaam: zo goed als nieuwe demonstratiemachines met de modernste technologie tegen aantrekkelijke…
Het metaalbedrijf Wil Waelbers Design (WWD), gevestigd in Nederweert, is failliet verklaard. WWD was gespecialiseerd…
De producenten in de industrie waren in oktober negatiever dan in september. Het vertrouwen ging…