De nieuwe norm ISO 55001 biedt bedrijven een richtlijn om dit op orde te krijgen. Tijdens het congres onder leiding van dagvoorzitter Roos Schlikker, gaan verschillende experts in op de praktische invulling van de internationale norm voor Asset Management en leren bedrijven en ondernemers concreet hoe ze hier geld op kunnen besparen. Het congres richt zich op managers die betrokken zijn bij het beheren van fysieke activa. De kosten voor deelname bedragen 275 euro.
Het optimaal managen van fysieke activa, zoals gebouwen of gespecialiseerde machines, is complex. Er moet een onderbouwde afweging worden gemaakt tussen performance, kosten en risico voor de gehele levenscyclus. De norm ISO 55001 is ontwikkeld om bij te dragen aan optimaal Asset Management. De norm is bedoeld om de fysieke activa van bedrijven te optimaliseren en zo de total cost of ownership (TCO) te reduceren. Bovendien worden er richtlijnen geboden voor het behalen van prestatie- en veiligheidseisen.
De ISO 55001 werd voorafgegaan door PAS 55 die de basis voor de norm vormde.
PAS 55 is geschreven door BSI die daarmee de grondlegger is van de norm ISO 55001. BSI is daarom de uitgelezen partij om bedrijven en ondernemers hierover te informeren. ‘Bedrijven houden vaak niet of onvoldoende rekening met de volledige levenscyclus van hun bezittingen’, stelt Eltjo Veentjer, commercieel manager van BSI. ‘En dat kan een organisatie veel geld kosten. Miljarden euro’s worden verspild door slecht Asset Management en wij organiseren dit congres om bedrijven te informeren hoe ze dit kunnen voorkomen en hoe de norm ISO 55001 hen hierbij kan helpen.’
Uit onderzoek van Gartner blijkt dat maar liefst 70 procent van organisaties een afwijking van 30 procent tussen hun geplande inventaris en de werkelijke inventaris hebben. En dat minder dan 25 procent van alle ondernemingen wereldwijd een life cycle Asset Management programma heeft om de potentiële risico’s te bepalen.
IDC Research liet zien dat organisaties die Asset Management toepassen, een 15 procent lagere total cost of ownership en 10 procent minder down time realiseren dan organisaties die dit niet doen. Door goed naar ongebruikte activa te kijken, kunnen organisaties hun kosten tot wel 30 procent reduceren. ‘Er valt dus genoeg winst te behalen’, besluit Veentjer.
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…
De staalmarkt wordt geconfronteerd met een groeiend aantal onzekerheden, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zowel…