‘Daarmee komt het totaal aantal verkochte Xcelerates op een tiental stuks sinds de introductie op de EMO Hannover in september 2013. Verder hebben we nu nog verschillende offertes uitstaan’, weet Elise de Koning, marketeer bij Cellro. ‘De nu verkochte drie robotcellen worden in fasen opgeleverd, de eerste robotcel over 2 maand en de andere twee zo snel mogelijk daarna’, vertelt Elise de Koning, marketeer bij Cellro. ‘De doorlooptijd van de Xcelerate bedraagt nu nog ongeveer 3 maand. Later dit jaar willen we het basisframe op voorraad gaan bouwen waardoor de levertijd van de complete robotcel – afhankelijk van de uitvoering – 2 tot 3 weken zal bedragen.’
Oorspronkelijk was de gereedschappenproducent niet van plan een Xcelerate-robot aan te schaffen. In eerste instantie werd er gesproken over de aanschaf van de traditionele Cellro Toploader om hiermee een aantal afbraammachines tegelijkertijd te automatiseren. De introductie van de Xcelerate op EMO 2013 bracht de klant ertoe zijn plannen te herzien.
‘Personeelsleden waren tijdens het bezoek aan de EMO een bezoek de Xcelerate in werking zagen, waren ze positief verrast door een niet te evenaren functionele veelzijdigheid van deze compacte robot. De gereedschapsfabrikant voelde zich aangetrokken door de belangrijkste eigenschap van de Xcelerate: een universele en uitbreidbare kern, waardoor snelle en eenvoudige aanpassingen mogelijk zijn wanneer er nieuwe productie-eisen ontstaan. Hoewel de gespecialiseerde Toploader een uitstekende keuze zou zijn geweest voor de huidige vereisten van de gereedschapsfabrikant, koos het bedrijf uiteindelijk toch voor de Xcelerate vanwege het onderscheidende flexibele concept ervan.’
De Xcelerate-robotten worden naast afbraammachines geplaatst, waarbij ze elk constante ondersteuning bieden aan het beheer van werkstukken. Het bedrijf was verheugd over de minimale ruimtelijke vereisten voor de robotcel, namelijk slechts 0,8 m2. Naar verwachting zal de Xcelerate grote operationele verbeteringen tot stand brengen. Ten eerste kan de klant de menselijke arbeid verminderen met maar liefst 80 procent per machine. Bovendien zal de efficiëntie in het algemeen aanzienlijk verbeteren vanwege de niet-aflatende hoge snelheid waarmee de Xcelerate werkstukken verwerkt. Samengevat leidt dit tot een maximale productie voor minimale kosten, de hele dag lang.
Met de Xcelerate zegt Cellro een nieuwe norm te hebben gezet voor robotautomatisering. Deze oplossing kenmerkt zich door een universele kern, waardoor herconfigureren op iedere plek, op ieder tijdstip en door iedereen eenvoudig kan worden uitgevoerd. Het flexibile hardwaresysteem is volledig toegankelijk voor ontwikkelaars van derde partijen. De universele kern maakt de weg vrij voor eenvoudig uitwisselbare modules, waardoor alle eigenaars van een Xcelerate een product met langdurige toepasbaarheid en waarde tot hun beschikking hebben. Bovendien kan de compacte en lichtgewicht eenheid probleemloos in enkele minuten tijd op een andere machine worden aangesloten. Wat de toekomst ook in petto heeft, de Xcelerate is er klaar voor.
De Cellro Xcelerate is ook genomineerd voor de Techni-Show Innovatie Award .
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…
De staalmarkt wordt geconfronteerd met een groeiend aantal onzekerheden, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zowel…