De vakcentrale kiest voor deze breedte vanwege de onzekere economie. Volgens voorzitter René Paas is er per sector maatwerk nodig en moet er nu juist ruimte zijn om in te spelen op specifieke omstandigheden in bedrijven. Het gaat ook om werkgelegenheid, scholing en bijvoorbeeld loopbaanmogelijkheden. Volgens Paas valt dit soort afspraken niet centraal te dicteren.
CNV Hout en Bouw-bestuurder Maarten Post is niet van plan lager te gaan zitten, omdat er veel argumenten zijn vast te houden aan de 3,5 procent. Zo is de inflatie dit jaar duidelijk hoger dan hij verwachtte toen de cao werd afgesloten. Dat betekent een lagere koopkracht. Ook ziet Post de diverse pensioenfondsen de premies verhogen, wat ook de koopkracht aantast.
‘Verder moet je niet uitsluiten dat de WW-premie voor werknemers die komend jaar naar nul gaat, bij een groter beroep op de WW weer betaald zal moeten worden’, zo liet Post weten. Dit komt wel overeen met de ideeën van de vakcentrale die ook koopkrachtverbetering voorstaat. Met deze looneis zit de christelijke bouwbond op één lijn met FNV Bouw. Deze liet al eerder weten vast te houden aan 3,5 procent.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…