CO2-scan SITA maakt effect afvalrecycling inzichtelijk

‘Voor bedrijven is het vaak lastig te bepalen in hoeverre verantwoord afvalbeleid een bijdrage levert aan het beperken van hun CO2-uitstoot. Onze online CO2-scan staat op www.sita.nl en maakt direct duidelijk in welke mate de inzameling en verwerking van afval leidt tot een vermindering van die uitstoot. Dit is echt een innovatie die leidt tot een beter milieubewustzijn bij bedrijven én hen stimuleert bij het helpen halen van de doelstellingen van het klimaatverdrag van Kyoto’, aldus Vincent Mooij, Business Development Manager bij SITA.

Inzichtelijk en aantoonbaar

De ‘SITA CO2-scan’ is een module die door SITA wordt gebruikt om met klanten te komen tot de meest duurzame afvaloplossing. ‘Het is niet nieuw dat afvalmanagement een belangrijke rol speelt op het gebied van milieu en omgeving. Maar het is wel nieuw dat SITA goed afvalmanagement kan vertalen naar de mate van CO2-uitstoot en dat dit effect nu per klant inzichtelijk en aantoonbaar is te maken’, stelt Mooij. Omdat de beperking van CO2 een abstract begrip is, vertaalt de scan de CO2-vermindering naar een gerealiseerde besparing in gereden autokilometers.

Gericht op mkb-bedrijven

De online applicatie op www.sita.nl is vooral gericht op mkb-bedrijven. Voor grotere bedrijven is er een uitgebreide ‘papieren’ variant die SITA samen met het bedrijf invult. Met de online scan zijn de effecten zichtbaar te maken van het goed managen van uiteenlopende afvalstromen, zoals papier, glas, swill en folie, maar ook van restafval als piepschuim, kunststof, hout en metalen. De scan maakt een procentuele vergelijking tussen de CO2-uitstoot zoals die in 1990 was – referentiejaar voor het Kyoto-protocol – en zoals die nu is.

De redactie

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

2 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

3 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

3 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

3 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

3 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

3 dagen ago