Column: Onderneming even doorlichten, juist nu

Foto van: De redactie
Geplaatst door De redactie

Bij Vraag en Aanbod houden we geen ‘zomerreces’. Elke week ontvangen 18.500 adressen in de Nederlandse maakindustrie onze krant.

Twee keer in de week brengen we onze abonnees op de hoogte van de laatste nieuwtjes via een nieuwsbrief en dagelijks wordt onze website voorzien van actuele informatie.

 

Ik noem dit altijd een informatief samenspel van berichtgeving. Een fraai op elkaar aansluitend drieluik. In tegenstelling tot concullega uitgaven, vind ik dat we in de zomermaanden ‘gewoon’ wekelijks moeten verschijnen. Met de nieuwsbrieven en onze internetsite voor het meest actuele nieuws en de krant met reportages, interviews, opinie en nog veel meer.

 

We blijven dus elke week verschijnen omdat we met onze informatie geheel Nederland bestrijken. En, zoals al jaren geleden is ingevoerd, hebben we in ons land te maken met vakantiespreiding. Dit houdt in dat we gespreid over maar liefst negen weken op vakantie gaan.

 

Als de laatste regio vakantie krijgt, zijn degenen die als eerste vrij kregen, voor het grootste gedeelte weer aan het werk. Kijk, en dat is een belangrijke reden om Vraag en Aanbod wekelijks uit te blijven geven.

 

Bovendien zie je de ontwikkeling dat bedrijven niet zo maar de deuren twee of drie weken sluiten. Vooral niet in een periode waarin de omzetten onder druk staan. Je zult als ondernemer geen opdrachten laten vallen omdat je dan net toevallig van plan was om de zaak dicht te doen.

 

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat de vakantieperiode er juist voor is bedoeld om de accu weer lekker op te laden. Dat moet ook vooral gebeuren. Maar de wereld draait wel door, vergeet dat niet.

 

Dat het geheel binnen de onderneming op een wat lager pitje staat, moge duidelijk zijn. Dit geeft u, als ondernemer mooi de gelegenheid om de onderneming eens even door te lichten. Een legal audit wordt dit ook wel genoemd. Hierbij moet u denken aan de arbeidscontracten, algemene voorwaarden, P&O-afspraken. Zijn deze nog up-to-date of moeten ze toch eens tegen het licht worden gehouden. Maar denk ook aan de inkoopcontracten, lopende overeenkomsten en noem het maar op.

 

Mocht u er onverhoopt niet helemaal uitkomen, uw brancheorganisatie biedt u graag de helpende hand.