De moderne samenleving is totaal afhankelijk geworden van de betaalbare toegang tot ruwe materialen, waaruit high-tech materialen worden vervaardigd voor allerlei toepassingsgebieden: vervoer, elektronica, stroomvoorziening, geneeskunde en de bouw. Maar de combinatie van slinkende voorraden, een stijgende wereldbevolking en sterk groeiende consumptie, zet de beschikbaarheid van materialen zwaar onder druk.
Over deze kwestie gaat de Cost-conferentie Materials in a Resource Constrained World. Onderzoeker dr. Erik Offerman van de TU Delft is coördinator van het evenement: ‘We brengen beleidsmakers en wetenschappers uit verschillende disciplines samen om het wereldwijde schaarsteprobleem te analyseren en mogelijke oplossingen te verkennen.
Andere sprekers komen uit de industrie (Siemens, Tata Steel en Deutsche Telekom) en van instituten als Clingendael en het The Hague Centre for Strategic Studies (HCSS).’
Werkgevers- en werknemersorganisaties, brancheorganisaties en O&O-fondsen kunnen van 13 januari 2025 tot en met 14…
De Belastingdienst gaat de kleineondernemersregeling (KOR) versoepelen per 1 januari 2025. Voor wie wil weten…
Het kabinet denkt dat onze veiligheidssituatie verslechtert en gaat daarom 716 miljoen euro extra investeren…
Op de campus van de Universiteit Twente (UT) komen drie Joint Innovation Centers (JIC’s) van…
Met een nieuwe samenwerking willen het TBI Praktijkfonds en Stichting ZWBT (Zorg, Welzijn, Bouw en…
De staalmarkt wordt geconfronteerd met een groeiend aantal onzekerheden, die verstrekkende gevolgen kunnen hebben, zowel…