‘Voor mij is deze machine ook nieuw’, vertelt Heijkoop. ‘Twee weken geleden is pas besloten om deze coilmachine mee te nemen naar Hannover. Groot voordeel van het ponsen en snijden vanaf coil is dat je flexibeler bent in de afmetingen en dat er bijna geen afval ontstaat, alleen het ponsafval blijft over. De machine is een volledig elektrische en wordt op de markt gezet onder de naam EXN.LXN, wat staat voor Electric Technology.Lasertechnology. De machine is leverbaar in twee uitvoeringen. De eerste keuze is een pons- en lasermachine aan elkaar gekoppeld, waardoor je in één run de coil kunt bewerken. Ook is er een optie om de ponsmachine en lasersnijmachine los van elkaar te plaatsen, zodat je tussentijds ook plaat kunt invoeren.
De machine is voorzien van een 1 kW fiberlaser van IPG en wordt in twee uitvoeringen aangeboden: de LNX 1000 voor coilbreedtes van 100-1.000 mm en 0,6 tot 3 mm dik en de LNX 1500 voor breedtes van 100 tot 1.500 mm en 0,6 tot 2 mm dik. Er wordt momenteel gewerkt aan een 2 kW laserbron. De combimachine vanaf coil richt als eerste de plaat, daarna wordt er geponst, gesneden en tot slot wordt de plaat op lengte geknipt. De machine is voorzien van hoge turretgereedschappen.
Landré verkoopt deze machine voor de Nederlandse markt, vertelt Heijkoop. Dalcos is niet de enige vertegenwoordiging van Landré in Hannover. TCI is bijvoorbeeld de Spaanse producent van waterstraal- en speciaalmachines zoals een combimachine van een waterstraalsnijder met een plasmasnijmachine. ‘Het bijzondere van deze combimachine is dat je met de waterstraalsnijder heel precies, maar langzaam kunt snijden en met de plasmasnijder juist heel snel, maar niet zo nauwkeurig’, weet Heijkoop. ‘TCI bouwt ook waterstraalsnijders met een brug van een meter hoog, waardoor je hierop ook 3D-producten kunt waterstraalsnijden.’
Andere vertegenwoordigingen van Landré zijn: Pass met ponsgereeschapen, Ermaksan met lasersnijmachines en sinds kort ook een opslagtoren, Akyapak-walsen alleen voor de Belgische markt, Alma software, Dallan rolvormmachines, Eurostamp kantbankgereedschappen, Gecam ontbraam-finishmachines, Transtech zwenkbuigers en het Nederlandse Wila met kantgereedschappen.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…