Op een explosie volgt een verplaatsing van lucht, de drukgolf genoemd. Medewerkers die in de directe omgeving van bijvoorbeeld chemische fabrieken of raffinaderijen hun (kantoor)huisvesting hebben, moeten inpandig beschermd zijn tegen de drukgolven die volgen op een eventuele explosie en het vrijkomen van giftige gassen.
De gebouwen van De Meeuw bestaan uit een constructie van een betonnen vloer en een stalen skelet met houten gevelelementen. Deze units zijn geschikt in een omgeving met explosiegevaar door hun kleine overspanning, die voor extra stevigheid en een hoge veerstijfheid zorgt.
Daarnaast optimaliseert De Meeuw de constructie van deze units, zodat het gebouw bestand is tegen het betreffende aantal millibar drukgolf. Verbindingen worden verstevigd en glas op een specifieke manier in de kozijnen geplaatst. De constructeurs van De Meeuw kunnen de vereiste drukgolfberekeningen binnen een dag uitvoeren.
Door deze kennis en expertise won De Meeuw onlangs de selectieprocedure voor de bouw van het 6.000 vierkante meter groot contractorgebouw bij een raffinaderij van BP in Rotterdam. Dit gebouw bestaat uit 260 units, waarbinnen zich vier kantoortypes, een lange verbindingsgang en twee kleed- en wasruimtes met in totaal 1.200 metalen kleedkastjes bevinden.
De Meeuw verkreeg de opdracht eind juli 2010, het ontwerp was eind september definitief en in november zijn de eerste units geplaatst. Vanaf eind maart 2011 zal het gebouw operationeel zijn.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…