Deense lasmachinefabrikant Migatronic jubileert met miljoenste lasmachine

Daarna kwam de groei en besloot Migatronic in 1976 te verhuizen naar naar het huidige pand in Fjerritslev (nu gemeente Jammerbugt, Noord-Jutland, Denemarken). Peter Roed, de huidige CEO, sloot zich bij hen aan en werd mede-eigenaar.

De hoge kosten van auto’s was de basis voor het succes van Migatronic. In de vroege jaren van 1970 was de gemiddelde levensduur van een auto in Denemarken vijftien jaar en werden er drie volledige reparaties uitgevoerd voordat de auto werd afgedankt. ‘Laswerk was een van de methodes om het plaatwerk te repareren’, vertelt Peter Roed, CEO Migatronic Denmark.

MMA lasmachines

Migatronic begon al snel ook lasmachines voor andere industrieën dan de auto-industrie te ontwikkelen. Midden jaren 1970 begon de industrie al MMA-lasmachines op basis van het MIG-proces te gebruiken. Sommige machines wogen 300-400 kilo. De huidige machines met soortgelijke functies wegen 20-30 kilo. In 1975 bestond het productassortiment van Migatronic uit zestien verschillende lasmachines. Tegenwoordig heeft Migatronic een breed assortiment met ongeveer 50 verschillende basismachines, die aan de wensen en eisen van individuele klanten kunnen worden aangepast.

Export lasmachines

Tegenwoordig wordt 60 procent van de omzet van Migatronic gevormd door export. Sinds de start in september 1970 bereikte de fabriek dit jaar de mijlpaal van één miljoen geproduceerde lasmachines. De wereldwijde financiële crisis heeft invloed op het Deense bedrijf gehad, maar ze maken zich geen zorgen over toekomst. Peter Roed maakt duidelijk dat een fusie door de slechte tijden van de afgelopen jaren niet nodig is. ‘Wij zijn groot genoeg om als een onafhankelijk bedrijf te blijven bestaan’, aldus Peter Roed.

Onderzoek en ontwikkeling

De afgelopen 40 jaar heeft Migatronic zich zeer sterk gericht op onderzoek, ontwikkeling en gebruikersvriendelijkheid. Daarmee heeft de grote Research & Development-afdeling van Migatronic altijd een vinger aan de pols. Migatronic staat bekend als trendsetter als het gaat om het oppakken van nieuwe marktbehoeften en het ontwikkelen van machines die gebruikersvriendelijkheid centraal stellen. Een mooi voorbeeld hiervan is de MIG-A Twist Toorts , waarvoor Migatronic onlangs een prestigieuze Red Dot Design Award won. De MIG-A Twist Toorts ontneemt de inspanning van de polsen van de lasser met behulp van een handige draaikop.

Lassen kan een veeleisende klus zijn, maar Migatronic let er ook op dat de machines niet te ingewikkeld worden. Het is dan ook niet voor niets dat Migatronic deze eenvoud terug laat komen in hun motto: switch on, press and weld. En om hun veertigjarig bestaan extra te vieren hebben ze dit jaar ook een speciale inruilactie, waarbij men korting krijgt op een nieuw lasapparaat als de klant een oude lasmachine inlevert. Meer hierover is te lezen op www.migatronic.nl.

De redactie

Recent Posts

Hydrauliek veilig ontluchten of drukloos maken met Safety Bucket

De Hydraulic Safety Bucket wordt gebruikt om een hydraulische installatie of component veilig te kunnen…

3 dagen ago

Omron + Dassault Systèmes op tour door Europa

Omron Industrial Automation en Dassault Systèmes starten dit najaar de ‘Make It Excellent’-tour door Europa met…

3 dagen ago

Partnership Heudra en Rodin Machining

Rodin Machining, een snelgroeiende metaalbewerker gespecialiseerd in CNC draaien- en frezen, kondigt een strategisch partnership…

4 dagen ago

Productie in Duitse machinebouw zakt onverwacht in 2024

De productie in de Duitse machinebouwsector zal in 2024 naar verwachting met acht procent dalen,…

4 dagen ago

Aandacht kleine bedrijven voor online veiligheid vermindert

Digitale veiligheid blijft in de samenleving en economie van levensbelang. Het algemene kennisniveau en de…

4 dagen ago

Valk Welding breidt Europees netwerk uit met Finse vestiging

Valk Welding heeft zijn netwerk uitgebreid met een filiaal in Finland. Dat maakte de specialist…

5 dagen ago