Begin volgend jaar wordt het besluit verwacht over het onderhoudscontract voor onderdelen van alle Amerikaanse F-35’s. ‘Daarbij gaat het om 2.400 toestellen. Het zou helemaal een opsteker zijn als we die opdracht ook binnenhalen’, aldus commercieel directeur Aeronamic Reinoud Siezen in de Twentsche Courant Tubantia.
Volgens Minister Henk Kamp van Economische Zaken is het economische potentieel rond de F-35 groot. ‘De totaal verwachte omzet van het componentenonderhoud is alleen al voor ons land geschat op 4,7 miljard euro. Dat biedt niet alleen kansen voor Fokker en Aeronamic, maar kan op termijn bij meer dan 100 Nederlandse bedrijven werk bieden aan circa 4.000 á 5.000 mensen.’
Fokker is al intensief bij de productie van de F-35 betrokken en heeft veel ervaring als het gaat om het maken, herstellen en onderhouden van landingsgestellen. Onlangs tekende het een intentieovereenkomst met de VDL-groep voor het oprichten van een Centre of Excellence voor het onderhoud aan het landingsgestel van de F-35.
Ook Aeronamic uit Almelo ontving al orders. Voor de F-35 produceert het bedrijf een module voor de hulpmotor, de Auxilary Power Unit (APU). Tot en met 2015 kreeg het Nederlandse bedrijfsleven al voor meer dan 1,2 miljard dollar aan F-35-opdrachten. De verwachting is dat voor ongeveer 9 miljard dollar aan productieopdrachten wordt binnengehaald.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…