EPAL is de enige palletpool die dit als standaard aanbiedt, daarmee de positie van leidende palletpool in de internationale handel versterkend.
ISPM15 is een internationaal aanvaarde norm voor de behandeling van houten verpakkingen. Wereldwijd adopteren steeds meer landen deze norm als maatregel om het risico van onbedoelde verspreiding van plantenziekten en ongedierte, zoals de Aziatische Boktor en het Dennenaaltje, te minimaliseren. Daarmee worden importvertragingen tussen ISPM 15 landen geminimaliseerd.
Landen die op dit moment de ISPM 15 norm hanteren zijn onder andere de EU, de Verenigde Staten, China, Australië, Canada en een groot deel van het Amerikaanse continent.
Om aan de eisen te voldoen zullen alle nieuwe EPAL-pallets een hittebehandeling ondergaan, waarbij de kern van het hout minimaal 30 minuten aan een temperatuur van tenminste 56 graden Celsius wordt blootgesteld, een proces vergelijkbaar met pasteurisatie. Binnen de EG dienen alle nieuwe EPAL-pallets specifieke markeringen te krijgen, zodat deze geïdentificeerd kunnen worden.
Harry Jacobi, CEO van EPAL binnen Europa: ‘Als eerste palletpool die deze fytosanitaire maatregel als standaard invoert, leidt EPAL de weg in de wereldwijde pallethandel, als antwoord op de vraag van de cliënt. Door het gehele netwerk verwachten we dat in het eerste jaar 70 miljoen pallets behandeld zullen worden. Alle licentienemers zijn reeds in staat om EPAL-pallets te leveren die voldoen aan ISPM 15.’
De Duitse machinebouw-industrie ondervindt stevige tegenwind. In het derde kwartaal van 2024 daalde het aantal…
De kalendergecorrigeerde productie van de Nederlandse industrie was in september 3,3 procent lager dan in…
Technologische innovaties in hightech en precisietechnologie worden steeds complexer, waardoor internationale samenwerking essentieel is. Op…
Hitma heeft een samenwerking opgezet met het Zwitserse Distran, specialist in draagbare ultrasone lekdetectieapparatuur. Deze…
Holland High Tech en Regieorgaan SIA lanceren 'MKB Call Hightech 2024', gericht op innovatieve projecten…
Circulaire scheepsbouw, zero uitstoot in de scheepvaart of over goede data beschikken? De maritieme maaksector…