Ermaksan bouwt nieuwe laserfabriek

Vanwege het grote succes van de verkoop van de Ermaksan Fibermak lasersnijmachine was de ruimte in de bestaande fabriek niet meer toereikend om de productie op te voeren. Daarom is De verwachting is dat de nieuwbouw rond de zomer klaar is zodat de assemblage van de lasers na de zomer in de nieuwe fabriek kan gaan starten. Hiermee kan de productie capaciteit van Ermaksan groeien naar ruim 50 lasermachines per maand.

Lasertijdperk

Het lasertijdperk gaat een nieuwe fase in met de komst van de Fiberlaser. Sinds de introductie van de lasersnijmachine in de plaat verwerkende industrie begin jaren 90 was de CO2-laserbron het hart van de machine. De komst van de Fiberlaser betekent een grote verbetering in de operationele kosten van de lasersnijmachine. Zowel het energieverbruik als de onderhoudskosten liggen tot wel 70 procent lager dan bij een conventionele CO2-laser. Daarnaast is de Fiberlaser in dunne materialen tot wel 300 procent sneller dan de CO2-laser en is ook het snijden van reflecterende materialen zoals aluminium, koper en messing goed mogelijk.

De omslag in de markt voltrekt zich in een veel sneller tempo dan de meeste fabrikanten van lasersnijmachines hadden verwacht. Veel gebruikers van CO2-lasers besluiten versnelt over te stappen op de Fiber technologie om hun concurrentiepositie te verbeteren. In de Benelux heeft Landré reeds meerdere Fiberlasermachines van Ermak verkocht, waaronder een machine van 6 meter met een geïntegreerde rotatie-as voor het snijden van buis.

De Ermaksan Fibermak lasersnijmachines worden uitgerust met IPG Fiberlaser tot maximaal 6kW waardoor ook het snijden van dikke materialen geen enkel probleem oplevert.

Landré vertegenwoordigd sinds 2011 de Ermak plaatbewerkingsmachines.

De redactie

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

2 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

3 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

3 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

3 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

3 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

3 dagen ago