In de toekomst zullen nog veel meer Europese landen aansluiten. De ontwikkeling van slimme industrie is van grote betekenis voor het toekomstige concurrentievermogen van de Europese (en dus ook de Nederlandse) industrie.
Tijdens een economische missie naar de deelstaten Saarland en Rijnland-Palts afgelopen oktober, tekenden Smart Industry voorzitter Ineke Dezentjé en Thomas Hahn, hoofd International Relations Platform Industrie 4.0, in het bijzijn van het Koninklijk Paar een overeenkomst om de digitalisering van de industrie gezamenlijk te verbeteren en te versnellen. Op de Hannover Messe in april van dit jaar werd deze samenwerking concreet gemaakt. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, nam uit handen van de voorzitter Smart Industry de Nederlands-Duitse Actieagenda in ontvangst. En nu is België dus ook aangehaakt.
De termen Smart Industry en de Duitse variant daarvan, Industry 4.0, zijn een bekend internationaal begrip. In alle regio’s in de wereld bestaan organisaties die (het onderzoek naar) de digitalisering van productieprocessen stimuleren. In 2017 sprak de Europese Unie de wens uit om de vele activiteiten in diverse lidstaten onder één dak te brengen en zo de positie van Europa op de wereldmarkt te versterken.
Op de Hannover Messe van 2020 zal er een demonstratieproject van het huidige samenwerkingsverband te zien zijn.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…