Fibermak fiberlaser van Ermaksan snijdt ook dikkere materialen

De Ermak Fibermak is een doorontwikkeling op de eerste generatie fiberlaser van de Turkse fabrikant. Deze is met de nieuwste high-tech lasertechnologie representatief voor de laatste stand op het gebied van snijtechnologie voor vlak plaatmateriaal. De Fibermak is uitgerust met een resonator van het Amerikaanse IPG Photonics met vermogens van 2.000 tot 4.000 Watt. IPG Photonics behoort al jaren tot de grootste leveranciers van fiberlaserbronnen ter wereld.

Ook snijden in koper, titanium

Met deze moderne diodelasers kunnen, naast de standaard materialen zoals staal en roestvrijstaal ook, de tot op heden moeilijk te snijden materialen, koperlegeringen, titanium en aluminium perfect gesneden worden. In tegenstelling tot een aantal andere fabrikanten van diodelasers houdt IPG Photonics bovendien een grote bandbreedte in haar resonatoren aan, waardoor deze ook geschikt zijn voor het snijden van dikkere materiaalsoorten. Dankzij een hogere efficiëntie van de IPG resonator en toepassing van een kleinere koeler, verbruikt de Ermak Fibermak 70 procent minder energie dan een CO2 laser.

De Ermak Fibermak fiberlasers zijn evenals de Ermak CO2 lasersnijmachines voorzien van uiterst nauwkeurige en snelle lineaire aandrijftechniek, waarmee de hoge snijsnelheden van de fiber-technologie optimaal benut kunnen worden en een postioneernauwkeurigheden van ± 0,03 mm worden bereikt.

Volgens machineleverancier Landré, die Ermak sinds begin dit jaar in de Benelux vertegenwoordigd, biedt de Ermak Fibermak met de bredere inzetbaarheid, de hogere output en een uitstekende prijs-prestatie verhouding een interessant alternatief voor CO2-snijbewerkingen in dunne tot middeldikke plaat.

IPG Photonics

De redactie

Recent Posts

Wereldwijde dichtheid fabrieksrobots verdubbeld

Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…

2 dagen ago

Arbeidsmarkt iets minder krap in derde kwartaal

Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…

2 dagen ago

Koninklijke Marine 3D-print reserveonderdelen (video)

De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…

3 dagen ago

Column Joachim Driessen: Op staande voet

Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…

3 dagen ago

In zes stappen een cobot integreren

Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…

3 dagen ago

Huisbeurs in herhaling voor Jörg Machines

Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…

3 dagen ago