Categories: Actueel

Flexibele inzet lasproces

Om een hoge output, hoge inschakelduur en hoge laskwaliteit mogelijk te maken, heeft Valk Welding zelf een aantal unieke hardware- en softwaretools ontwikkeld. Het offline programmeersysteem DTPS en een aantal Quick Programmering Tools die de programmeertijd sterk verkorten, spelen daarbij een bepalende rol. De kracht van deze software ligt vooral in het feit dat de lasprogramma’s zonder noemenswaardige correcties direct door de lasrobots kunnen worden uitgevoerd. Dat zorgt onder meer voor een hoge output en inschakelduur. Om dat inzichtelijk en meetbaar te maken biedt Valk Welding haar eigen Management Informatie Systeem, waarvan de nieuwste generatie MIS 2.0 op de beurs is te zien. Met een complete cel, bestaande uit een Panasonic lasrobot op een torsievrij H-frame constructie met 2 opspanplaatsen, geeft Valk Welding een voorbeeld van een flexibel inzetbare lasrobotinstallatie.

 

De lasrobot is uitgerust met de unieke VWPR robottoorts met pneumatische afschakeling. Een lastoorts die standaard op iedere Valk Welding lasrobotinstallatie wordt geleverd en optioneel geschikt is voor automatische wisseling tussen MIG en TIG toorts, toortsreiniging en automatische wolfram electrode wisseling (TEES).?Om te zorgen dat de lasrobot exact de lasnaad vindt zet Valk Welding naast het bekende gaskopzoeken de eigen ontwikkelde Quick Touch draadzoekmethode in.

 

Beide systemen corrigeren iedere gevonden afwijking automatisch in het lasprogramma. Aanvullend wordt het Arc-Eye lasercamera lasnaadvolgsysteem getoond, die ervoor zorgt dat de lasrobot de lasnaad realtime volgt. Sterk in ontwikkeling is de toepassing van VR technologie bij het programmeren van lasrobots; een manier van offsite teaching waarmee lassers zonder programmeerkennis een programma voor de lasrobot kunnen maken. Op de beurs kunnen bezoekers zelf ervaren hoe snel en gevoelsmatig dat werkt.

 

Ook laat het bedrijf een 3D-scheepsschroef zien, waarmee de lasrobotspecialist haar evolutie op het gebied van 3D-WAAM printen met een lasrobot aantoont. Het 3D-WAAM printen creëert een nieuwe markt, waarin steeds meer toepassingen worden ontwikkeld. Valk Welding doet ook mee aan de learning tour die door Metal-Alliance wordt georganiseerd om studenten uit het technisch onderwijs kennis te laten maken met industriële productiemiddelen.

 

www.valkwelding.com, stand C05 

De redactie

Recent Posts

Ommekeer voor Nederlandse industrie op handen

Na twee moeizame jaren keert de Nederlandse industrie in 2025 weer terug naar groei. De…

2 dagen ago

Welke gevolgen heeft de Miljoenennota voor de industrie?

Met Prinsjesdag achter de rug ligt er weer een stapel aan nieuwe plannen klaar voor…

2 dagen ago

Aantal faillissementen valt hoger uit dan verwacht

Halverwege 2024 versnelt de opwaartse trend van faillissementen in Europa. Wereldwijd komt eind dit jaar…

2 dagen ago

ERP-systeem voor kleine bedrijven in de maakindustrie

ECI Software Solutions, een wereldwijde aanbieder van cloudgebaseerde bedrijfsbeheersoftware en -diensten, introduceert Ridder iQ Essentials,…

3 dagen ago

FME: ‘Kabinet heeft oog voor uitdagingen ondernemers’

Naar aanleiding van de voorgelegde plannen op Prinsjesdag stelt FME dat het verstandig is dat…

3 dagen ago

AWVN: ‘Arbeidsmarktkrapte krijgt terecht prioriteit’

Arbeidsmarktkrapte speelt een hoofdrol in de plannen die het kabinet tijdens Prinsjesdag 2024 heeft gepresenteerd.…

3 dagen ago