Uit de CBS-cijfers blijkt dat de ondernemers in de technologische industrie nog steeds van mening zijn dat de orderportefeuille onvoldoende gevuld is. Ze zijn nog steeds niet echt optimistisch over de toekomst. Wel zijn ze minder negatief dan een jaar geleden.
FME-voorzitter Jan Kamminga: ‘De technologische industrie kan als innovator, belangrijk werkgever en exporteur een belangrijke bijdrage leveren aan een verder economisch herstel. Uiteraard moeten de bedrijven zelf deze bijdrage realiseren. Maar in welke mate zij hiertoe in staat zijn, is mede afhankelijk van het overheidsbeleid in de komende jaren, waarbij behoud van de internationale concurrentiepositie voorop moet staan.’
De FME benadrukt daarom het belang van een daadkrachtig, stimulerend en offensief overheidsbeleid dat het innovatieve vermogen van ons land versterkt. Dit is niet alleen van belang voor het bedrijfsleven, dat volgens de laatste CBS-cijfers nog steeds niet is herrezen uit de crisis, maar veel meer nog voor de Nederlandse welvaart op lange termijn. De meeste politieke partijen onderkennen in hun verkiezingsprogramma’s hiervan het belang, maar dat moet wel echt nog gerealiseerd gaan worden in een nieuw kabinet.
Het gebruik van robots in fabrieken over de hele wereld blijft in hoog tempo doorgaan:…
Het aantal vacatures nam in het derde kwartaal af met vijfduizend en het aantal werklozen…
De Koninklijke Marine staat voor de uitdaging om zijn vloot te onderhouden, waar die zich…
Soms sta je raar te kijken. Op een gewone dinsdagochtend zei mijn secretaresse dat ze…
Uit onderzoek van Reichelt Elektronik blijkt dat ruim 45 procent van de bedrijven van plan is binnen…
Jörg Machines, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, opent in februari 2025 opnieuw haar deuren voor een exclusieve…